Over mij

Home Over mij

Het is altijd een stille droom van mij geweest om een eigen praktijk te openen. Met Matahappy is deze droom werkelijkheid geworden.

Mijn naam is Gerreke Mataheroe, inwoner van Zeewolde sinds het eerste uur. In 1984 verhuisde ik met mijn ouders naar dit dorp, samen met mijn broer en 2 zussen. We waren echte pioniers, want er woonden toen zo’n 300 mensen. Je kende dan ook iedereen, al was het van gezicht. Inmiddels ben ik heel gelukkig getrouwd en hebben we 3 prachtige kinderen gekregen. Met ook nog een paar gezellige katten wonen we nu heerlijk aan het Dalkruid, vlak bij strand, bos en centrum.467

Na afronding van mijn HBO studie Facility Management heb ik zo’n 15 jaar meegedraaid in de zakelijke dienstverlening, waarin ik veel heb gefaciliteerd en georganiseerd. Ik heb veel kantoren verbouwd en opnieuw ingericht. Maar ook bedrijfscatering opgezet, verhuizingen gecoördineerd, arbeidsomstandigheden geoptimaliseerd en nog veel meer. Ik was eigenlijk de zorgverlener op kantoor en pakte alles aan om mijn klanten tevreden te stellen.

Een bezig bijtje…… maar daarin ben ik niet alleen! Als ik om me heen kijk, zie ik veel bedrijvigheid in Nederland, wij zijn een ijverig volkje. Maar door die constante drive om ervoor te gaan, lijkt het of de maatschappij vergeet om aandacht aan de mens te geven. Om me heen zie ik steeds meer mensen worstelen met stressklachten, die moeite hebben om mee te komen in deze race. Hoewel ik veel mooie dingen heb bereikt in het bedrijfsleven, is bij mij het roer omgegaan en ben ik mijn focus gaan leggen op de mens in onze samenleving. Want dat voelt meer als mijn levensdoel.11900015_10153579774562264_1372863859096841715_n

Jaren geleden heb ik mijn eerste cursus Reiki gevolgd. Als hobby ben ik mensen in mijn omgeving gaan behandelen, en merkte dat ik dit geweldig vond. Ik realiseerde me dat het menselijk lichaam een complex geheel is, en dat ik in staat was daar invloed op uit te oefenen. Ik ben christelijk opgevoed, en weet dat er meer is tussen hemel en aarde. Maar door het behandelen van mensen ben ik pas echt gaan ervaren dat er veel meer is dan we met onze ogen kunnen zien! Toen ik een aantal serieuze pijnklachten bij mensen heb verholpen, besloot ik me verder te kwalificeren. Ik heb certificaten behaald voor:

Reiki 1e & 2e graad
Masseur: klassieke massage, chakra massage, Chinese voetmassage, hoofdpijnmassage, buikmassage, en massage voor kinderen met ADHD (Zonnevlecht opleidingen)
Docent mindfulness
Bach Bloesem remedies
Aloë Vera en div andere health & beauty producttrainingen

waterfall-721273_640

Ieder mens is anders, maar ieder mens is mooi!

We maken allemaal andere dingen mee en ontwikkelen ons op onze eigen manier. Dit maakt elke persoon uniek. Ik kijk graag naar iemand als uniek persoon, en probeer te begrijpen wat deze persoon bezig houdt. Als iemand uit balans is, ga ik op zoek naar wat die persoon op dat moment nodig heeft om zich beter te voelen. Omdat ieder mens uniek is, is ook elke behandeling uniek. Want de persoon bepaalt wat nodig is, en ook wat de uitwerking zal zijn.

Mijn uitgangspunt is altijd: een gezond mens kan zichzelf helpen. Je kunt het zelf! Maar soms heb je even een helpende hand nodig, en die wil ik je graag geven. Respect, aandacht en warmte vormen de basis van al mijn behandelingen.

Je gelukkig voelen begint écht bij jezelf, want jouw wereld wordt bepaald door hoe jij er zelf naar kijkt. Wat doe je met wat jou overkomt. Je hebt geen invloed op de omstandigheden in je leven, maar je hebt wel een keuze in hoe je erop reageert. Dát inzien, is een stap naar gelukkig zijn!