De behandelingen op een rij

Home De behandelingen op een rij

Klassieke massage (ook wel westerse massage)

Ontspannend én klachtgericht aanraken. Deze massage wordt uitgevoerd met warme olie, en bestaat uit wrijvingen en knedingen uit de westerse klassieke massage. Ze heeft als doel het lichaam te ontspannen, afvalstoffen af te voeren en spierspanning te verminderen. Daarnaast stimuleert de aanraking het lichaamsbewustzijn van de cliënt, en het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
De massage wordt toegepast op rug, nek en schouders, en/of benen en armen.
rug massage
Reiki behandeling

Dit is een vorm van energieoverdracht die helend werkt, en het lichaam weer in balans brengt. Op zowel lichamelijk als op geestelijk niveau kunnen blokkades in de energie-flow zijn ontstaan. Reiki maakt deze op een zachte manier los waardoor de energie weer beter kan stromen door het hele lijf. Hierdoor is het mogelijk dat kwalen en pijnen verminderen. Bovendien slaap je beter!
De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handopleggingen waarbij de cliënt de kleding aan kan houden. Het kan zittend, of liggend op de behandeltafel plaatsvinden. Tijdens een behandeling kunnen emoties en blokkades loskomen, dat is een normale reactie. Accepteren van deze reactie werkt helend. Veel mensen ervaren de vreedzame en rustige uitwerking nog dagen na de behandeling.
wellness-285590_1280
Chakra massage

Bij deze energetische massage worden de 7 chakra’s van het lichaam behandeld. Chakra’s zijn energiecentra die bij het lichaam horen, ze hebben ieder een eigen energie en daarmee en eigen lichamelijke en geestelijke functie binnen je hele energiesysteem. Fysiek gezien nemen chakra’s de universele energie op, en geven dit door aan de meridianen, het zenuwstelsel en het bloed. Net als bij reiki heeft deze behandeling als doel de energieblokkades op te heffen en de chakra’s te activeren. Lichamelijke maar ook geestelijke klachten kunnen hiermee worden aangepakt. Chakra-massage gaat vaak samen met het opnieuw beleven van oude ervaringen (angst, woede, verdriet). Als je je oude pijn zonder oordeel onder ogen kunt zien en jezelf accepteert, zal de blokkade in het energiesysteem worden opgeheven en komt het lichaam meer in balans.
Deze massage wordt gegeven met heerlijk warme olie, dmv hele zachte strijkingen en knedingen op het gebied waar de chakra zich op het lichaam bevindt. Afhankelijk van de klachten en wensen kan een of kunnen enkele chakra's apart worden behandeld, maar een massage van het hele chakrasysteem is ook mogelijk.
chakra's kleur 2
Chinese voetmassage

Tijdens deze massage worden de reflexzones in de voet gemasseerd. Deze zones corresponderen met een aantal punten in het lichaam zoals organen, weefsel en spieren. Een aantal acupressuurpunten worden behandeld, en de meridianen in voeten en onderbenen. Het helpt het lichaam in balans te brengen. Het teveel aan belasting in het lijf (afvalstoffen) wordt afgevoerd waardoor ziektekiemen minder kans krijgen om het lichaam aan te vallen.
De Chinese voetmassage wordt uitgevoerd met een heerlijk geurende massagecrème, een houten massage stick en met de handen.
voeten organen
Hoofdpijnmassage

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Met massagetechnieken zijn veel vormen van hoofdpijn te verzachten, en te bestrijden. De behandelmethode werkt heel ontspannend en kan dagelijkse pijnen wegnemen, waardoor mensen weer beter kunnen functioneren.
Deze massage wordt toegepast op het hoofd, de nek en schouders. In eerste instantie worden de spiergroepen behandeld die een rol spelen bij de hoofdpijnklachten. Daarnaast worden ook de acupressuurpunten aangepakt.
hoofdpijn massage
Buikmassage

De buik is een gevoelig gebied waarin het spijsverteringsstelsel zich bevindt. De hele spijsvertering heeft te maken met verwerkings- en opname- of loslaatproblemen. Zowel in fysieke als geestelijk- en emotionele zin. Klachten die kunnen voorkomen in dit gebied zijn Prikkelbare DarmSyndroom (PDS), constipatie, diarree. Ook geestelijke klachten kunnen zich in dit gebied manifesteren, denk maar aan de uitspraken als; je gal spuwen, klomp in je maag, iets op je lever hebben, het niet kunnen verwerken of niet los kunnen laten.

De werking van de massage is drieledig:

  • Door massage op de organen van de buik worden deze beter doorbloed, waardoor de spijsvertering en de geslachtsorganen worden gestimuleerd

  • Door stimulering van de reflexzones en meridianen wordt het hele lichaam gestimuleerd, waaronder de bloedsomloop en immuunsysteem

  • Geestelijk ontspannend. Door de rustige behandeling in combinatie met de communicatie tussen lichaam en geest, verdwijnen onrust, zenuwachtigheid en andere stress-symptomen
Deze massage wordt op de blote buik toegepast, met hele zachte strijkingen en knedingen. Hierbij wordt heerlijk warme olie gebruikt.
handen lotus
Massage bij onrustige en/of gevoelige kinderen (oa ADHD)

Deze massage helpt kinderen ontspannen, rustig worden en gedachtes te verwerken. In deze drukke tijd wordt steeds meer van kinderen gevraagd, de druk die op hen ligt wordt groter en groter. Daarbij wordt het belang van aanraken vaak vergeten, terwijl dit een eerste levensbehoefte is.
Deze massage wordt altijd gegeven in het bijzijn van een ouder. Het eerste doel is vertrouwen en ontspannen. Door massage wordt het kind aangeraakt, waarbij het kind continue bepaalt wat wel of niet mag. Door middel van oefeningen wordt het kind getraind om meer grip te krijgen op eigen gedachtes. Ouders hebben hierin een actieve rol, ook die krijgen oefeningen waardoor ze het kind kunnen begeleiden en als ouder meer zelfvertrouwen krijgen bij het omgaan met hun kind. lees meer bij Happy kids
kind voeten