Individuele aandachttraining & massage

Home Individuele aandachttraining & massage

Van denken&doen….. naar zijn.

Het grootste deel van ons leven zijn we bezig met doen. Dankzij de doe-modus krijgen we enorm veel voor elkaar. De aanjager in de doe-modus is ons denken. We zijn zo gewend aan ons kritische denken, dat we het idee hebben dat we ons denken zíjn. Als we onze denk-modus gebruiken, hebben we het gevoel dat we in control zijn. We schakelen het daarom vaak in als we bang zijn, of als we moeilijke/ vervelende dingen te doen krijgen. Maar wat je denkt is niet eens altijd de waarheid!

We vergeten dat we nog een ander vermogen tot onze beschikking hebben: ons bewustzijn, ook wel de zijn-modus van de geest.welness langwerpig plaatje

Wanneer we mensen masseren helpen we ze om uit de doe-modus te komen, en naar de zijn-modus te gaan (van denken naar voelen). Voelen kan alleen in het hier en nu. Ons gevoel brengt ons bij de dingen hoe ze feitelijk zijn, en niet hoe wij willen dat ze zijn. Onder de handen van een masseur wordt je bijna gedwongen om je bewust te worden van je eigen lichaam. Je wordt bewuster, niet op denk-niveau maar op voel-niveau.

Deze individuele training bestaat uit massages én oefeningen. De oefeningen zullen je helpen om meer innerlijke rust te ervaren, beter om te gaan met opkomende gedachten en emoties. Bovenal helpen de oefeningen je om meer aanwezig te zijn in het hier en nu, en alles bewuster mee te maken.

 

Wil je individuele begeleiding bij de aandachttraining? Maak hiervoor dan voeten olieeen afspraak. Tijdens de eerste intake staan we samen stil bij de behoefte en het doel van de training voor jou, en zullen we hierbij een behandelplan opstellen. Net als bij de groepssessie, bestaat de begeleiding uit 8 sessies.