Energetische massage

Home Energetische massage

chakra's lotusOver wat voor energie gaat dit?

We kunnen het met ons blote oog niet zien, maar ieder levend wezen op aarde is omringd door een eigen energieveld, ook wel aura genoemd. We nemen constant energie op uit onze omgeving en we geven energie terug. Dit doen we letterlijk als we in- en uitademen, maar ook via onze 7 chakra’s. Dit zijn knooppunten van energie, die op onze ruggengraat liggen en ons welzijn bepalen. Zij nemen levensenergie van buitenaf op, uit de natuur en zetten dit om in energie die ons kan voeden en verspreiden dit door ons lichaam. Je zou ze kunnen zien als transformatorhuisjes, ze nemen energie op van buiten en zetten dit om en geven het weer af. Aan het lichaam maar ook aan de buitenwereld.

Hoe werken de chakra’s?

Er zijn 7 chakra’s die onderling in contact staan via de energiebaan die door de wervelkolom loopt. Je kunt het vergelijken met de kralen van een ketting die allemaal met elkaar verbonden zijn. Chakra’s doen denken aan ronddraaiende wielen, of kolken van energie. Wat ook meteen de naam verklaart: chakra betekent ‘wiel’ of ‘rad’ in het Sanskriet (ook wel oud-Indisch genoemd)

Elk chakra is verbonden met bepaalde zenuwknopen, organen en klieren, maar ook met bepaalde emoties en gemoedstoestanden. Op die manier heeft de gezondheid van een chakra invloed op ons lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid. Een chakra kan teveel of te weinig energie bevatten. Het kan zo wijd open staan dat al je energie wegstroomt naar de omgeving en dat je je moe voelt. Ook kan het juist afgesloten zijn, waardoor mogelijk het gevoel ontstaat dat je maar niet oplaadt. Chakra’s zijn gevoelig en kunnen goed en minder goed werken door invloeden van buitenaf. Omdat ze met elkaar in verbinding staan heeft de toestand van de ene chakra effect op de andere. Een geblokkeerde chakra kan maken dat een andere chakra gaat overwerken. Ben je helemaal gezond en in balans dan kan de energie onbelemmerd van je stuitje naar je kruin stromen.

Je kunt de chakra’s, die van nature op een bepaalde frequentie trillen, in balans brengen. Dit kan oa door reiki kattenmassage van de chakra’s. maar kan ook met dingen die dezelfde trilling hebben zoals een kleur of een klank, een edelsteen, bachbloesemremedie, wierrook of essentiele olie. Ook zijn er yogaoefeningen die specifiek op een orgaan of klier inwerken.

Door de chakra’s te behandelen kan de energie goed stromen en kom je helemaal in balans. Hoe schoner je energieveld, hoe lekkerder je in je vel komt te zitten en hoe gezonder je zult zijn. Af en toe een “chakra-onderhoudsbeurt’ lijkt dan ook geen overbodige luxe. Er zijn massagetechnieken die ieder chakra apart behandelen, maar ook massages waarin het hele chakrasysteem wordt benaderd.