De kracht van Aloë Vera

Home De kracht van Aloë Vera

 

De geneeskundige kracht van Aloë Vera

Aloe-Vera-verwerking-3Al zo’n 5000 jaar geleden heeft de mens ontdekt dat Aloë Vera een buitengewoon geneeskrachtige plant is. Het wordt ook wel de woestijnlelie genoemd.

Nog aan het begin van de vorige eeuw was Aloë Vera ook in medische kringen een erkende en gewaardeerde geneeskrachtige plant. De triomftocht/ zegetocht van de chemische en farmaceutische industrie heeft deze “apotheek van de natuur” tijdelijk verdrongen. Maar 5000 jaar ervaring heeft kennis opgeleverd die we niet kunnen negeren. Steeds meer mensen ontdekken de krachtige werking van dit natuurlijke middel. Inmiddels houdt de wetenschap over de hele wereld zich bezig met Aloë vera.

 

Al in de oudheid werd Aloe vera toegepast bij:aloe-1621585

  • Huid- en brandwonden
  • Schimmelvorming en aantasting door parasieten
  • Etterende zweren
  • Migraine
  • Zonnebrand en andere kwalen

Wat maakt Aloë Vera zo bijzonder?

Het lijkt wel een hele medicijnkast van de natuur te zijn, want tot nu toe heeft men 150 inhoudelijke stoffen gevonden, van A (Acemannan) tot Z (Zink). Veel inhoudelijke stoffen zijn alleen in een kleine concentratie aanwezig en hierin ligt het geheim van de Aloë: het is niet de werking van een enkele vitale stof of commandogever alleen, het is de samenwerking van alle stoffen die de vele positieve werkingen van de Aloë vera mogelijk maken. De wetenschap spreekt hier ook van synergestische werkingen. De werking van de inhoudelijke stoffen werkt als bij een orkest.

De belangrijkste werking van Aloë Vera is het herstel van de gezonde en normale binnendiameter van de haarvaten (bloedvaten). En laat dat nou juist de oorzaak zijn van onze moderne volksziektes. Want toenemende lichamelijke én geestelijk belasting, ongezonde voeding en weinig beweging zorgen ervoor dat de haarvaten zich vernauwen. En dit leidt tot gebrek aan zuurstof. Alleen daar waar het bloed ongehinderd door de haarvaten kan vloeien, worden weefsel en organen voorzien van de noodzakelijke zuurstof. En afvalstoffen kunnen makkelijker het lichaam weer verlaten.

In de volksmond wordt de werking van Aloë Vera vaak beschreven met de 4 O’s:

-> Ontzuren
-> Ontslakken
-> Ontvetten
-> Ontgiften

Deze positieve effecten zijn resultaat van de verbeterde bloedvloeiing , wat uiteindelijk het eigen herstel van het lichaam mogelijk maakt.

een aantal werkzame stoffen toegelicht